De 7 belangrijkste tips om je bloeddruk te verlagen

tipsIedereen is bekend met de gevaren van een hoge bloeddruk. Liever dan al deze gevaren benoemen, leggen wij uit wat je kunt doen om een hoge bloeddruk te verlagen. Zodat je ver weg bent van de gevarenzone. Zoals het hoort.

Een hoge bloeddruk is geen ziekte. Laten we dat voorop stellen. Wel kan je door een verhoogde bloeddruk meer kans hebben op hart-en vaatziekten. Deze mogelijkheid wil je natuurlijk zo goed als uitsluiten. Nou kan je de kans nooit tot 0% brengen, maar je kunt het percentage wel degelijk dichter naar het nulpunt brengen. Hoe? Dat leggen wij je graag uit.

Tip 1: Voedsel

Juist ja, voedsel. Niemand zei dat de tips niet voor de hand liggend zouden zijn. Door het juiste voedsel te eten en het verkeerde voedsel te laten staan, zal je bloeddruk positief veranderen. Eet fruit en groente en laat vet eten en zout staan. Voedsel als drop is uit den boze. Noten zijn daarentegen wel weer goed. Ook kan je nog steeds heerlijk koken met kruiden en specerijen. Er is meer dan zout.

Tip 2: Sporten

Ga sporten om je conditie te verhogen. Hier wordt je hart een stuk sterker van. Ook is het sowieso gezond om te doen. Je zult immers afvallen, vet verbranden en spieren kweken. Daar word je lichaam in zijn totaliteit een stuk sterker van. Goed voor je hartdruk.

Tip 3: Drank

Met drank bedoelen we niet alleen alcohol, maar ook koffie en bijvoorbeeld cola. Al deze dranken zijn niet verstandig voor je bloeddruk. Rigoureus stoppen hoeft nou ook weer niet, maar matig je drankgebruik. Met name alcoholische dranken zijn natuurlijk een no-go. Hetzelfde geldt voor  koffie door de cafeïne waar je lichaam een energieboost én oplawaai van krijgt. Suikerhoudende dranken als cola zijn ook niet aan te raden. Natuurlijk is een kop koffie, een rode wijn of een cola op zijn tijd helemaal niet erg. Zolang het maar met mate gebeurt.

Tip 4: Roken

Deze hoeft eigenlijk natuurlijk niet uitgelegd te worden. Doen we dan ook niet. Roken is erg ongezond, een vieze gewoonte en uiteindelijk je dood. Stoppen dus en snel ook.

Tip 5: Stress

Voorkom stress en voorkom een hoge bloeddruk. Rijst natuurlijk meteen de prangende vraag: hoe? Simpel. Door stress uit de weg te gaan. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo simpel is stress wel. Ga situaties uit de weg waarvan je weet dat die je stress opleveren.

Tip 6: Pure chocolade

Ik hoor het je al denken. Mag je nou zelfs geen pure chocolade meer. Fout! Je mag het juist wel. Pure chocolade heeft een ontspannend effect op de bloedvaten wat resulteert in een lagere bloeddruk. Zo kan je van de nood een deugd maken. Eet natuurlijk niet meteen bergen chocolade, dat is natuurlijk ook weer niet gezond. Maar één of twee blokjes pure chocolade per dag is zelfs aan te raden.

Tip 7: Afvallen

Deze tip is natuurlijk alleen voor degenen die met overgewicht kampen. Studies hebben keer op keer aangetoond dat mensen met overgewicht eerder een hogere bloeddruk hebben. Een gewichtsverlies van vijf kilo kan al klinkende resultaten opleveren. Als je de voorgaande zes tips volgt, zal je vanzelf afvallen.

Daar heb je het. De zeven belangrijkste tips om je bloeddruk te verlagen of op peil te houden. Volg deze tips op en voor je het weet ben je uit de gevarenzone. Hoef je je ook niet druk te maken over ‘wat als…-situaties’. Dat is natuurlijk wel zo’n fijne gedachte.


One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.